Anyák napján, 2011. május 1-jén tizenöt éves hagyomány szakadt meg.

Az Arany√°g Alap√≠tv√°ny az elsŇĎk k√∂z√∂tt ismerte fel a nyilv√°noss√°g erej√©t a t√°rsadalmi felelŇĎss√©gv√°llal√°s fel√©breszt√©s√©ben, a j√≥t√©kony adom√°nygyŇĪjt√©sben. Magyarorsz√°gon ez volt az elsŇĎ nagy telev√≠zi√≥s j√≥t√©konys√°gi mozgalom, amely 1995 √≥ta rendszeresen jelentkezett a k√©pernyŇĎk√∂n, √©vente k√©t alkalommal, any√°k napj√°n √©s kar√°csony elŇĎtt. A Magyar Telev√≠zi√≥ m√°sf√©l √©vtizeden kereszt√ľl partner volt ebben a munk√°ban.

√Čppen ez√©rt kevesen vannak, akik sz√°m√°ra ne csengene ismerŇĎsen az ‚ÄěArany√°g‚ÄĚ n√©v, √©s b√°r az elm√ļlt √©vekben gomba m√≥dra szaporodtak a hasonl√≥ c√©l√ļ alap√≠tv√°nyok, az Arany√°g m√©gis √©vrŇĎl-√©vre t√∂bb t√≠zmilli√≥ forintot gyŇĪjt √©s ad tov√°bb, jel√©√ľl annak, hogy t√∂retlen√ľl √©lvezi a t√°mogat√≥k bizalm√°t.

Most, h√ļsv√©t ut√°n kedden kaptuk k√©zhez a Magyar Telev√≠zi√≥ intend√°ns√°nak level√©t, amelyben egy√©rtelmŇĪv√© teszi, hogy az MTV ebben az √©vben nem vesz r√©szt az Arany√°g mŇĪsor√°nak elk√©sz√≠t√©s√©ben, k√∂zvet√≠t√©s√©ben. Level√©t √©s v√°laszunkat az al√°bbiakban megtekintheti.

alt alt

Az Arany√°g Alap√≠tv√°ny kurat√≥riuma h√°l√°san k√∂sz√∂ni eddigi adom√°nyaikat √©s 1 %-os felaj√°nl√°saikat, amelynek k√∂sz√∂nhetŇĎen minden √©vben t√∂bb ezer gyermek gy√≥gy√≠t√°s√°t seg√≠thett√ľk, hozz√°j√°rulhattunk eg√©szs√©ges fejlŇĎd√©s√ľkh√∂z.

K√©rj√ľk, tov√°bbra is j√°ruljanak hozz√° alap√≠tv√°nyunk c√©lkitŇĪz√©seink megval√≥s√≠t√°s√°hoz!

  Sz√°mlasz√°munk: K&H 10200847-32414347-00000000
 

K√©rj√ľk, gondoljanak r√°nk a szem√©lyi j√∂vedelemad√≥-bevall√°s idŇĎszak√°ban is az
SZJA 1%-√°r√≥l t√∂rt√©nŇĎ rendelkez√©sn√©l.

Adószámunk: 18075948-2-41

Arany√°g G√°la 2010 MTV1 Az Arany√°g Alap√≠tv√°ny kar√°csonyf√°t √°ll√≠tott az

 Angyalok Erdej√©ben

Dunapack Zrt t√°mogat√°s√°val.

K√∂sz√∂nj√ľk minden kedves t√°mogat√≥nknak, aki a helysz√≠nen
 vagy m√°s m√≥don c√©lkitŇĪz√©seink megval√≥s√≠t√°s√°hoz hozz√°j√°rult.

JelentŇĎsebb t√°mogat√≥ink

KRAFT FOODS HUNG√ĀRIA Kft. imm√°r tizenegyedik √©ve meghat√°roz√≥ szereplŇĎje a magyar √©desiparnak. Az elm√ļlt 2001-2003 k√∂z√∂tt kb. 35 milli√≥ forintos anyagi t√°mogat√°st ny√ļjtottak k√ľl√∂nb√∂zŇĎ eg√©szs√©g√ľgyi c√©lok megval√≥s√≠t√°s√°hoz.
A több éves felajánlással a Kft. az Aranyág Alapítvány eddigi legnagyobb támogatója.


 

gyereklab jot

A Pamas Hungary jelen meg√°llapod√°s al√°√≠r√°s√°val v√°llalja, hogy a t√°rsas√°g √°ltal √©rt√©kes√≠tett k√©peslapokat megvevŇĎ √ľgyfelek √°ltal befizetett d√≠jb√≥l db/ 20.-Ft-ot, azaz H√ļsz forintot j√≥t√©konys√°gi t√°mogat√°s jogc√≠m√©n az Arany√°g Alap√≠tv√°ny r√©sz√©re megfizet.


Az elm√ļlt √©vekben a fent eml√≠tetteken k√≠v√ľl az al√°bbi t√°mogat√≥k j√°rultak m√©g hozz√° nagyobb √∂sszeggel a beteg gyermekek gy√≥gy√≠t√°s√°hoz:sole logoA Sole-Mizo Zrt v√°llalja, hogy a t√°rsas√°g √°ltal forgalmazott Mizo tejek doboz√°n augusztus h√≥napt√≥l √∂t h√≥napon kereszt√ľl megjelenteti az Arany√°g Alap√≠tv√°ny logoj√°t, sz√°mlasz√°m√°t √©s internetes el√©rhetŇĎs√©g√©t.A Kabar√© 24 kabare 24  √°lland√≥ helyet biztos√≠t a kurat√≥riumi √ľl√©sek megtart√°s√°ra.
Magyar Fogyaszt√≥ Platform (MFP)mf logo Knowledgetainment ‚ąí tud√°smegoszt√°s sz√≥rakoztat√≥, √©lvezetes m√≥don

A Magyar Fogyaszt√≥ Platform (MFP) a tud√°smegoszt√°s v√°llalata. A vil√°gban rengeteg az inform√°ci√≥, amely a kommunik√°ci√≥s csatorn√°k sz√©les k√≠n√°lat√°val, a gyors inform√°ci√≥√°raml√°ssal mindenki sz√°m√°ra el√©rhetŇĎ. Valljuk, hogy a tud√°smegoszt√°s sz√©les piac√°n csak az jut versenyelŇĎnyh√∂z, aki a tartalmakat √©s inform√°ci√≥kat √ļgy gyŇĪjti √∂ssze, hogy azok egym√°ssal √ļjszerŇĪ, izgalmas kombin√°ci√≥t, haszn√°lhat√≥ tartalmat alkossanak, ez√°ltal √©lm√©nyt adva a befogad√≥nak. A kombin√°ci√≥, amely √ļjszerŇĪen mutatja be a tud√°st: a r√°csod√°lkoz√°s √©lm√©ny√©vel gazdag√≠t.Az MFP 2007 √≥ta szervez szakmai konferenci√°kat, 2009-tŇĎl tematikus szaklapot is kiad. √ČrdeklŇĎd√©s√©nek k√∂z√©ppontj√°ban ‚Äď ahogy a neve is mutatja ‚Äď a magyar fogyaszt√≥ √°ll, annak √©rt√©kei, szok√°sai, v√°laszt√°sai √©s v√°ltoz√°sa.Az MFP csatorn√°in √©rt√©kes tud√°sokat oszt meg, s ezeket √©lm√©nyszerŇĪen, √°t√©lhetŇĎen juttatja el ahhoz a k√∂z√∂ss√©ghez, amelynek maga is alkot√≥ r√©sze. Az MFP nem a megmond√°s √©s kinyilatkoztat√°s, hanem a p√°rbesz√©d, a k√©rd√©sek √©s a ‚Äěm√°r ma‚ÄĚ hasznos√≠that√≥ ismeretek tere. Kapcsolatok kezdem√©nyezŇĎje √©s r√©szese az√©rt, hogy a m√°rkak√∂z√∂ss√©g tagjai valamennyien nyertesnek √©rezz√©k magukat. Nyitott rendszer, amely ig√©nyli, √©rt√©keli √©s kezdem√©nyezi az egy√ľttmŇĪk√∂d√©st. A sz√©les √©rtelemben vett m√°rkak√∂z√∂ss√©g tagjai teremtik tartalm√°t, amikor √©lvezetes elŇĎad√°sokat tartanak, cikkeket √≠rnak. √Āt√©lhetŇĎen osztj√°k meg a tud√°st, s egyben maguk is befogad√≥i lesznek az alkot√≥ gondolatoknak; felhaszn√°l√≥i a k√ľl√∂nleges adatoknak; √©p√≠tŇĎi √©s √©lvezŇĎi a tartalmas kapcsolatoknak; r√©szesei a szakmai k√∂z√©letnek.www.magyarfogyaszto.hu

B a n k √° r  M u l a t √≥ 

zwacklogo

Kor√°bban jelentŇĎs t√°mogat√≥ink voltak:


HENKEL Magyarorsz√°g Kft. 1998‚Äďt√≥l kezdve t√°mogatja jelentŇĎs √∂sszegekkel alap√≠tv√°nyunkat, rajta kereszt√ľl a magyar gyermekeg√©szs√©g√ľgyet, beteg gyermekeket. Eddigi term√©szetbeni adom√°nyainak (tiszt√≠t√≥szerek, mos√≥szerek) √©s p√©nzbeli t√°mogat√°sainak teljes √∂sszege t√∂bb, mint 30 milli√≥ forint. A term√©szetbeni adom√°nyokkal k√≥rh√°zak gyermekoszt√°lyait, beteg √©s h√°tr√°nyos helyzetŇĪ gyermekeket gondoz√≥ nevelŇĎ int√©zm√©nyeket t√°mogattak az alap√≠tv√°ny k√∂zvet√≠t√©s√©vel.

Tesco-Glob√°l √Āruh√°zak Rt.az √Čv T√°mogatottja 2004 program keretein bel√ľl 20 milli√≥ forintot juttat el az alap√≠tv√°nyon kereszt√ľl a gyermekint√©zm√©nyeknek. A tavalyi √©vben hagyom√°nyteremtŇĎ c√©llal √ļtj√°ra ind√≠tott kezdem√©nyez√©s sor√°n ny√ļjtott t√°mogat√°st a hipermarket v√°s√°rl√≥i √©s munkat√°rsai is kieg√©sz√≠thetik, s √≠gy szem√©lyesen seg√≠thetik a beteg gyerekeket.

Az √Čv T√°mogatottja program nem csup√°n az adom√°nyozott √∂sszeg nagys√°ga, hanem a seg√≠ts√©g m√≥dja miatt is k√ľl√∂nleges: id√©n m√°sodik alkalommal a Tesco kiv√°lasztott egy olyan szervezetet, amely orsz√°gos h√°l√≥zattal rendelkezik, s sz√°mos, beteg gyermekkel foglalkoz√≥ int√©zm√©nnyel √°ll kapcsolatban. √ćgy a Tesco adom√°nya id√©n az Arany√°g Alap√≠tv√°nyon kereszt√ľl jut el ez√ļttal 9 v√°ros 13 int√©zm√©ny√©be, s seg√≠t beteg gyermekek ezrein.

A program sor√°n eddig Budapesten a XV. ker√ľleti √Ėnkorm. Egyes√≠tett Szoci√°lis Int√©zm√©ny FejlesztŇĎ Gondoz√≥ K√∂zpontja (1 640 000,-Ft), Szombathelyen a Vas Megye √©s Szombathely Markusovszky Kh. CsecsemŇĎ- √©s Gyermekoszt√°lya (1 500 000,-Ft) √©s a Johanneum Evang√©likus Diak√≥niai K√∂zpont Fogyat√©kosok Otthona (1 100 000,-Ft), Ny√≠regyh√°z√°n a Szabolcs-Szatm-Bereg M. √Ėnk. ‚ÄěJ√≥sa Andr√°s‚ÄĚ K√≥rh√°z I. √©s II. sz√°m√ļ Gyermekoszt√°lya (√∂ssz. 2 000 000,-Ft) √©s Miskolcon az Ňźszi Napsug√°r Otthon √Črtelmi Fogyat√©kosok Napk√∂zi Otthona (500 000,-Ft), a Di√≥sgyŇĎri Lak√°sotthonok (500 000,-Ft) valamint a Csilla B√°r√≥nŇĎ Szeretetotthon (1 384 000,-Ft) vehett√©k √°t az adom√°nyokat.

Magyar Posta Rt.
Mat√°v Rt
Oracle Hungary Kft.
Ferrero Magyarorsz√°g Kft.
ABBOTTLaboratories Magyarorsz√°g Kft.
Mat√°v K√°bel TV
Waberer’s CsoportOlympus Hungary Kft.
Novotron Csoport
Salus Kft.Budmil Rt.
McCann-Erickson Budapest
Provident P√©nz√ľgyi Rt.
Tibbett & Britten Hung√°ria Kft.
Sanoma Budapest Kiadói Rt